Mythos Corp: Purge

Το Mythos Corp. έχοντας πια ενταχθεί στο δυναμικό του Hell4s Alliance, εκτός από τον ενθουσιασμό με τον οποίο τα αδέρφια μας από τα άλλα corps μας υποδεχτήκαν, βρήκε και έναν πόλεμο εν εξελίξει· οι Co2 (και οι οποίοι είναι κάτοικοι στα συστήματα που το Hell4s Alliance εδώ και λίγους μήνες επιχειρεί) κάποιες φορές έδιναν τις αφορμές για μερικά ωραία skirmish fights και άλλες φορές για βαρετά station-docking games.

Με την εισαγωγή του νέου patch και με την όρεξη παλαιών και νέων παικτών να ζωντανεύει ξανά, η κλιμάκωση της διένεξης μεταξύ Co2 και Hell4s Alliance ήταν δεδομένη…

Έτσι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση του Hell4s Alliance σε συνεργασία με τους FCs, οργάνωνε και σχεδίαζε την επίθεση σε κύρια POSs του εχθρού, ενώ οι υπεύθυνοι των logistics φρόντιζαν έτσι ώστε τα capital/sub-capital ships και τα αντίστοιχα fittings τους να είναι διαθέσιμα, για την επερχόμενη επιχείρηση που είχε ανακοινωθεί για το Σαββατο-Κύριακο.

Friday night lightsΠαρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Ο στόλος του Hell4s που αποτελείται περίπου από 15 Dreadnoughts, 5 Carriers, 35 BSs και 20 ακόμα scouts/cyno alts/support ships έγινε γρήγορα form up και αιφνιδιαστικά κινήθηκε από το staging point στο N0C όπου βρισκόταν και ο πρώτος ΑΝ.ΣΚ. της επιχείρησης (τα carriers παρέμειναν σε φιλικό POS). Τα μεν Dreadnoughts μπαίνουν σε siege και ξεκινούν να χτυπούν το POS (το οποίο σημειωτέον είναι το POS από το οποίο ξεκινάνε οι PvE δραστηριότητες των Co2), τα δε sub-capitals παίρνουν θέση γύρω από το gate που οδηγεί πίσω στο PF-Q (Home system των Co2).

Οι Co2 αντιλαμβανόμενοι ότι δέχονται επίθεση, κάνουν form up με Battleships (χωρίς logistics). Είτε δεν γνώριζαν ότι έχουμε triage carriers standby, είτε πίστευαν ότι μπορούσαν να τα παρενοχλήσουν στο POS τους με bubbles για να μην μπορούν να πηδήξουν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, φαινόταν ότι λειτούργησαν σε καθεστώς πανικού, αφού τελικά πήδηξαν στο N0C και ήρθαν άμεσα αντιμέτωποι με τα πυρά των φιλικών (και πολυπληθέστερων συγκριτικά με τα δικά τους) BSs.

Το απότελεσμα της μάχης ήταν προδεδικασμενο από την στιγμή που 3 από τα φιλικά carriers πηδάνε και μπαίνουν άμεσα σε triage mode. Τα repairs από τα carriers κρατάνε άνετα, (ο FC ήταν ο πρώτος που έγινε primary) και γρήγορα η μάχη λαμβάνει τέλος· και ενώ τα Dreadnoughts βάζουν σε RF mode το POS (και αργότερα άλλα 2) το killboard παίρνει σύντομα αυτή την εικόνα: http://www.hellas-alliance.com/killboard/?a=kill_related&kll_id=11051 . 14 kills vs 1 loss. Συνολική ζημιά στον αντίπαλο 5.7 billion ISKs.

Αυτό που θα ακολουθούσε όμως, το αμέσως επόμενο βράδυ, έκανε να μοιάζει το fight αυτό σαν ένα απλό ορεκτικό…

Saturday night fever
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

   Το 1oPOS που χτυπήθηκε το προηγούμενο βράδυ έβγαινε από RF mode σε 24 ώρες ακριβώς. Έτσι από το απόγευμα άρχισαν οι προετοιμασίες για να ολοκληρωθεί η δουλειά της προηγόυμενης μέρας. Cyno alts και scouts τοποθετούνται σε καίρια σημεία, τα Capitals κάνουν  undock και logged off σε φιλικά POSes, και οι πιλότοι των sub-capitals φροντίζουν να έχουν έτοιμα τα BSs τους, ενώ ένα μικρό fleet από support ships παρενοχλεί τους αντιπάλους στο undock range του station.Και ενώ οι περισσότεροι πιλότοι στο fleet είναι active και online έξω από το station, 1-2 capitals παρέμειναν από το προηγούμενο βράδυ εντός του station και τα οποία όποτε επιχειρούσαν να κάνουν undocked, εχθρικά ships τύπου Interdictor τα εμπόδιζαν να κάνουν warp προς τον στόλο τους. Κανείς όμως δεν μένει πίσω! Με ψυχραιμία ο Capital FC (σε συνεργασία με τον FC του υπόλοιπου fleet) απεμπλέκουν τα παγιδευμένα capitals και ενώ ο αντίπαλος χάνει 10 Interdictors  http://www.hellas-alliance.com/killboard/?a=kill_related&kll_id=11571, όλος ο στόλος μαζί κάνει warpout σε φιλικό POS, όπου θα περιμένει μέχρι να βγει από RF το εχθρικό POS στο N0C.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και τελικά η στιγμή έφτασε που ο στόλος του Hell4s Alliance πηδάει στο N0C και τα Dreadnoughts αρχίζουν να χτυπούν το POS (χωρίς να μπουν αμέσως σε Siege) . Όλοι γνώριζαν πως αυτή την φορά οι C02 ήταν προετοιμασμένοι, αφού τα νούμερα των hostiles στο local του PF-Q ανέβαιναν συνέχεια, και ότι αν γίνει μάχη, δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Τελικά όπερ και εγένετο. Ανοίγει cyno, σε απόσταση warp, και πηδάει ο στόλος των C02 με 60 BSs, 5 Carriers και 15 ακόμα support/tackling ships. O στόλος των Hell4s αποτελείτο από 9 Dreadnoughts, 5 Carriers, 35 BSs και 15 ακόμη support/tackling ships. Οι αντίπαλοι κάνουν warp-in και η μάχη ξεκινάει.

Ο Capital FC δίνει εντολή για siege στα dreads και triage στα carriers. Primary τα carriers του αντιπάλου, και repairs στα BSs…και ενώ μέσα σε 1 λεπτό, ο αντίπαλος έχει ήδη χάσει 2 carriers και το 3o είναι ήδη σε structure, ανοίγει cyno και ένας στόλος από τους CFC (Cluster Fuck Coalition-Goons) που αποτελείτo κυρίως από τα νέα Tier3 BCs (35 τον αριθμό) και άλλα τόσα Alpha-Strike Tier 2 BCs και HACS (άλλα 35 -σύνολο περίπου 100 σκαφών μαζί με logistics), πηδάει στο σύστημα και βάζει άμεσα primary τα Carriers του Hell4s. Ο στόλος των Goons είτε έμμεσα γνωρίζοντας ότι έπεται Capital fight (από roaming ganks που κυκλοφορούν στην περιοχή), είτε άμεσα ενημερωμένο από τους Co2, διαλέγει φανερά πλευρά και προσθέτει μεγάλη πίεση στο στόλο του Hell4s. Το πρώτο carrier από πλευράς Hell4s πέφτει, την ίδια στιγμή που οι Co2 χάνουν το τέταρτο τους.

Το firepower όμως των αντιπάλων είναι μεγάλο. Tα φιλικά BSs πέφτουν με ταχύτερο ρυθμο, από εκείνα των Co2, αφού οι πιλότοι των Carriers δεν προλαβαίνουν να κάνουν repair και τα φιλικά BSs (που δέχονται πυρ από τα BSs των Co2) και τα φιλικά Carriers (που δέχονται πυρ από τους Goons). Στο field πια υπάρχουν 60 φιλικά σκάφη και περίπου 150 εχθρικά σκάφη.

Και καθώς πέφτει και το δεύτερο φιλικό Carrier, δίνεται άμεσα η εντολή από τον Capital FC (ενώ το 5o carrier των Co2 μπαινοέβγαινε στην ασπίδα του POS), να συνεχιστούν οι κύκλοι του Siege, και primary τα BS του αντιπάλου. Ή όλα ή τίποτα!

Τα Dreadnoughts μετά από το τελευταίο expansion της CCP, είναι φονικά εργαλεία στα χέρια έμπειρων πιλότων και FCs και αυτό αποδείχθηκε στην μάχη αυτή. 1-2 salvo ήταν αρκετά από ένα Dreadnought για να εξαϋλώσουν ακόμα και ένα heavy tanked BS. Σε αυτό βοήθησε και το λάθος πολλών πιλότων BSs των Co2 που μέναν στάσιμοι (zero speed) κατά την διάρκεια της μάχης. Ο capital FC έχοντας το αντιληφθεί ότι είναι μάταιο να δίνει primary targets (αφού οι περισσότεροι Dreadnoughts πιλότοι δεν προλάβαιναν καν να κάνουν locked και ο primary είχε ήδη πέσει) δίνει την έντολη: Primary όποιος hostile είναι με 0 ταχύτητα…

Τα BSs των Co2 πέφτουν το ένα μετά το άλλο, αλλά ο φίλιος στόλος χάνει την ίδια στιγμή και 3ο carrier. Τα Dreadnoughts (που ήταν συνέχεια σε siege) και παρόλο που οι Co2 χάναν την μάχη των αριθμών, κινδύνευαν με πλήρη αφανισμό. Η πλειοψηφία του φίλιου support-sub/capital fleet είχε ήδη πέσει και αν και οι πιλότοι κάναν συνέχεια reship και ξαναέρχονταν στο field, τα Dreadnoughts ήταν καταδικασμένα, αφού οι Goons από απόσταση ασφαλείας (είχαν ήδη αρχίσει να κτυπούν το 4ο φιλικό carrier) συνέχιζαν το φονικό πυρ.

Τότε ξαφνικά, ανοίγει και άλλο cyno στο Grid…Ένας στόλος από 45 σκάφη τύπου T3 Cruisers-Tengu (μαζί με αρκέτα logistics φυσικά) απο Raiden. πηδάει στο σύστημα και εμπλέκεται στη μάχη. Αφού καθαρίζει τα τελευταία BSs των Co2, αμέσως βάζει primary τον στόλο των Goons, σε αντίποινα ίσως για ένα skirmish με capitals που οι Raiden. έχασαν 5 carriers λίγες μέρες νωρίτερα, http://www.eve-co2.org/?a=kill_related&kll_id=160049.

Ο χρόνος που το Hell4s Alliance ήταν μόνο του στο πεδίο της μάχης, ήταν όσος χρειάστηκε για να γίνει αντιληπτή η μάχη απο scouts των Raiden. και να κάνουν formup. Θα μπορούσε να είναι αρκετός για να χαθεί το σύνολο του στόλου των Hell4s. Όμως χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των Carriers πιλότων που με αυτοσυγκέντρωση μοίραζαν το repair σωστά, με την ταυτόχρονη μείωση του dps από τα BSs των Co2 (αφού Dreadnoughts μαζί με τον sub-capital στόλο, τα θέριζαν κυριολεκτικά), έδωσε τον χρόνο στους Raiden., εκμεταλευόμενοι την κατάσταση, να πηδήξουν στο σύστημα και να πάρουν την εκδίκησή τους απέναντι στους CO2…

Τελικά η μάχη τέλειωσε με νικητή το Hell4s Alliance, που αν και με αρκετές απώλειες κράτησε το field ως το τέλος και αφού κατέστρεψε και το εχθρικό POS επέστρεψε πανηγυρικά πίσω στη βάση του.

Στην μάχη αυτή, εκτός από την δύναμη των Dreadnoughts, τους καταπληκτικούς πιλότους των Carriers, έπεξε καθοριστικό ρόλο ακόμα και το ατομικό skill και γνώσεις για το Eve, από τους πιλότους των Sub-capital ships. Ένα μόνο φιλικό Scorpion, (με πρωτοβουλία του πιλότου του) μπόρεσε και είχε jammed για αρκετή ώρα πριν πέσει, 2 Bhaalgorn BSs του αντιπάλου, που “φόραγαν” αποκλειστικά Heavy Neutralizers στα High-Slots. Βλέποντας τα να πλησιάζουν τα φιλικά carriers, κατάλαβε την απειλή, και έπραξε αντίστοιχα.

Τελικός απολογισμός της μάχης (από πλευράς Hell4s Alliance): 109 kills (31.12b ISKs) vs 49 losses (12.05b ISKs), εκ των οποίων, τα 5 ήταν Carriers kills vs 3 Carrier losses. *

* http://www.hellas-alliance.com/killboard/?a=kill_related&kll_id=11598
* http://dog-net.org/brdoc/?brid=2004

Καλοσωρίζοντας λοιπόν, τον χειμώνα που τελικά ήρθε  ;) , το Mythos Corp. έλαβε και το επίσημο βάπτισμα του πυρός εντός του Hell4s Alliance.

Ο χειμώνας θα είναι μακρύς…

 

Πηγή: Mythos Corp Forum

About eveGRnews