Mythos Corp.: World War… BΕΕ!

2 χρόνια

Δύο τουλάχιστον ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει στο New Eden, χωρίς να συμβεί καμια μεγάλη σύραξη. Δύο χρόνια. Δεν είναι και μικρό χρονικό διάστημα. Ειδικά για ένα game όπως το EVE, με την διαδραστικότητα και την ελευθερία των παικτών που το χαρακτηρίζει.
Λίγο η αναμόνή για το νέο sovereignty system που εισείγαγε η CCP, λίγο η εξοικείωση με αυτό αφού μπήκε, λίγο οι αντικρουόμενες απόψεις των παικτών, λίγο η έλλειψε ενός μαγάλου αντιπάλου Coalition μετα την κατάρευση του N3. Όλα αυτά, λίγο πολύ, στέρησαν απο τον κόσμο του Eve έναν μεγάλο πόλεμο.

Αυτό όμως δε θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα…

Ο θεαγάπητος αυτοκράτορας, Mittens!

** Αρχικά, να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν του έχω μιλήσει ποτε (και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω), κρίνω μόνο τις in-game και όσες αφορούν το game πράξεις – συμπεριφορά του. Εκτός παιχνιδιού, δεν με ενδιαφέρει. **

Όλον αυτό τον καιρό, μετα τη νίκη τους κατα του N3 Coalition οι Goons και η συμμαχία τους, Imperium όπως μετονόμασαν το CFC, αποτραβήχτηκαν στις Βόρρειες περιοχές τους, μην έχοντας-θέλοντας και πολλά να κάνουν. Ο αρχηγός τους, TheMittany, ένας αρχηγός ο οποίος τα τελευταία αρκετά χρόνια ηγείτε χωρίς καν να log-άρει στο game, μιλάει με τα μέλη μέσω του site του, με ένα “state of the Goonion” μια καθε τόσο.
Δεν είμαι όμως μέλος του Coalition οπότε δε μου πέφτει λόγος…

Παρ’όλα αυτά, ο Mittens, δεν καθόταν άπραγος όλο αυτό τον καιρό. Εκτός την εκμετάλευση του internet site του πριν αρκετό καιρό, με στόμφο ανακοίνωσε την μετακόμιση των Goonswarm και σε άλλα games, με δική του πρωτοβουλία, λόγω έλλειψη αρκετου content στο EVE. Αλλα ήταν αυτός ο πραγματικός λόγος? Σύμφωνα με τα λόγια του, τους προσκάλεσαν εταιρίες να δοκιμάσουν τα νέα games τους (αν δεν κάνω λάθος ήταν το DayZ τότε). αλλα και πάλι, δεν είμαι μέλος του Imperium οπότε δε μου πέφτει λόγος…

Πέρασε καιρός, και αρκετό promotion του site της φωνής των μελών του Imperium. Αρκετές μικρές συρράξεις στο Eve, αρκετό non-blob content  κάτι που σημαίνει… ανυπαρξία content για τους Goons. Αυτό όμως δεν σήμαιναι κάτι για την ηγεσία τους. Για να είμαστε πιο δίκαιοι (διάβασε παρακάτω γιατί), δε μιλάμε για όλη την ηγεσία τους. Τα σχέδια του αρχηγού ήταν άλλα…
Πέρισυ (2015) το φθινόπωρο ανακοίνωσε με περισσότερο στόμφο αυτη τη φορά, του Kickstarter project του για τον πόλεμο του Fountain! Ο πόλεμος αυτός είχα λάβει χώρα πρίν 1-2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) και είχε ως αποτέλεσμα την νίκη του CFC εναντίων των TEST, και την έξωση των τελευταίων απο το fountain μετα τη μάχη του 6VDT, την μεγαλύτερη που είχε δει ως τότε το EVE (περίπου 3000 πιλότοι).
Για να εξηγούμαστε για όσους δε ξέρουν τι είναι το kickstarter, “οι Goons” ξεκίνησαν ένα project κατα το οποίο θα δέχονταν donations, ώστε να γραφτεί-φτιαχτεί ένα βιβλίο που θα εξιστωρούσε τα γεγονότα του πολέμου. Ένα βιβλίο προς πώληση… Η αντιδράσεις στην κοινότητα των Eve players που πήραν φωνή μέσω του sub-reddit /r/eve ήταν τέτοιου μεγέθους που τον οδήγησαν να απαγορεύσει τα μέλη του Imperium να διαβάζουν το sub-reddit αυτό…!
Τί ζήτησε άλλωστε… ένα απλό δάνειο 150000 δολαρίων… !!!

Λίγο πολύ, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το Goon Alliance. Αυτό που έκανε τα περισσότερα “σεβαστά” πρόσωπα στην ηγεσία των Goons, κάτω απο τον mittany, να αποχωρήσουν απο το alliance. Πολλά απο αυτά δηλώνωντας δημόσια ενοχλημοενοι απο την κατάσταση-επιλογές-συμπεριφορά του Mittany. Περιττό να τονίσουμε την ένταξή τους σε αντίπαλα στρατόπεδα. Head-FCs όπως ο Vily ο οποίος είναι πλέον μέλος των TEST (θυμάστε τι είπαμε προηγουμένος για τους TEST και την έξωσή τους απο το Fountain?), o Endie o οποίος ασχολιόταν με intel στους Goons, είναι πλεον μέλος των Pandemic Legion, ο Blawrf, και η λίστα δεν τελειώνει εκεί…

Αποφάσεις – Επιλογές …

Που οδήηγσε όλο αυτό? Πολύ απλα στην τωρινή κατάσταση της “ηγεσίας” του Imperium: Τον mittens να διοικεί απόμακρισμένος απο το game, χωρίς να παίζει, και το σημαντικότερο χωρίς να έχει “απο κάτω” του άτομα τα οποία παίζουν και ξέρουν το παιχνίδι, όπως είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν είναι δικό μας συμπέρασμα και μόνο. Για όσους βλέπουν είναι φανερό τον τελευταίο καιρό, το τελευταίo εξάμηνο τουλάχιστον:

– Ο θεσμός των ViceRoys. Ας τους πούμε “κυβερνήτες” ελληνιστί. Όλα τα γειτονικά στις περιοχές τους alliances προσσεγγίστηκαν απο “υψηλά” ειστάμενα στην ηγεσία των Goons πρόσωπα, και τους διαγγέλθηκε πως θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαίο φόρο ώστε να τους επιτρέπετε να ζούν στα εδάφη τους!! Σε περίτωση μη πληρωμής, οι Goons θα ερχόταν να τους διώξουν…
Μετά τις αλλεπάλληλες πόρτες που φάγανε απο την πλειοψηφία των γειτόνων τους, και φυσικά και απο το The-Culture Alliance, το όλο σχέδιο ανακοινώθηκε πως ήταν μια troll – πλάκα κάποιων ατόμων. Ερώτηση δικιά μου: Αν κάποιοι πλήρωναν, τότε θα ήταν ακόμη troll??

– Kατηγορεί το site IwantIsk για real-money-trading, (μετά τα όσα προηγήθηκαν με το kickstarter campain του!!!!) γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το community του IwantIsk να πληρώσει τους Psychotic Tendencies (TISHU) να αρχίσουν να ενοχλούν τα νότια σύνορα των περιοχών των Goons. Εκεί μένουν οι Spacemonkey Alliance. Αποτέλεσμα απο την αρχή των επιχειρήσεων εναντίων των SMA:

– Ξεκινάει ως αντίποινα, campain κατα των Low-Sec Alliances Snuff-Box, TISHU κτλ που ζουν κοντά στις περιοχές τους, για να πάρει απο την κατοχή τους τα χρυσοφόρα R64 moons. Χάνει κατα τις επιχειρήσεις πλοία αξίας πολλαπλάσιας των μηνιαίων εσόδων των moon αυτών.

– Μετά απο μόνο μία μεγάλη μάχη, αν και καταστρεπτική ήττα στο 2DWM-2 ανακοινώνει στην εκκένωση του Vale of the Silent απο τα 2 alliances που ζούν εκεί, The Bastion και Get out of my Lawn. Λέει πως οι περιοχές είναι πολύ μακρυά ώστε να αμυνθούν όπως πρέπει …

War!

Δεν θα προσπαθήσουμε εδώ να φτάσουμε σε συμπέρασμα στο τι οδήγησαν όλα τα παραπάνω. Ο κάθε ένας σκεπτόμενος παίκτης μπορεί να δεί και να πράξει ανάλογα του τι γίνετε γύρω του. Ένα είναι δεδομένο, πως για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία τους οι Goons έχουν χάσει το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα: την αριθμητική τους υπεροχή.
Με τις επιλογές της “ηγεσίας” τους έχουν κάνει ακόμη και πρώην φίλους να τους βλέπουν ως εχθρούς, τα alliances που απαρτίζουν το Imperium Coalition λυποτακτούν ένα ένα ( Circle of 2, Bovril Corp) αναγνωρίζοντας πως οι Goons τους βλέπουν απλά ως “ασπίδες” (meatshields).

Τα μεγαλύτερα alliances έχουν μπεί ήδη στο χορό, με μόνους απώντες τους Ρώσους οι οποίοι ζούν στα ανατολικά, και η παράταξη της συμμαχίας κατα των goons φαίνετε τρομακτικά ισχυρή. Οι περιοχές του Imperium βρίσκονται υπο ασφυκτική πίεση καθημερινά, βαλόμενες απο κάθε πλευρά.

Δύο πράγματα είναι πλέον μόνο σίγουρα σε αυτή τη σύγκρουση:

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1856×2048.

– Φαίνετε να είναι ο πρώτος μεγάλος πόλεμος μετά απο πάρα πολύ καιρό και ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ως τώρα. Ήδη στη μάχη για το M-O έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης on-line μαχης στην ιστορία του gaming γενικότερα.

– Για ακόμη ένα πόλεμο, για ακόμη μια σύρραξη, η Mythos Corp θα είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όπως κάνει για τα τελευταία 11 χρόνια.

 

__________________________________________________________________________________________
Δημιουργία από τον [MYTH] EvoK3R, Mythos News Team (Πηγή : Αρχείο EVE-Online και Mythos Forum 2016© )

About eveGRnews